Whole Kitchen en la seua proposta dolça per al mes de febrer ens convida a preparar un clàssic de la gastronomia francesa, Crêpe.
Les crêpes, era una de les meues assignatures pendents en la cuina, perquè fins ara, sempre havia tingut problemes a l’hora de pegar-li la volta. Però amb la massa de Pierre Hermé, una bona paella i molta paciència crec que ja no se’m tornaran a resistir.
Ingredients: (6 crêpes)
Massa de crêpe:
- 100 gr farina
- 250 ml de llet
- 30 ml d’aigua
- Mitja baina de vainilla
- Dos ous
- Un pessic de sal
- 10 gr de mantega
Farcit:
- 500 gr maduixes
- 1 taronja gran
- 2 cullerades de sucre
- 1 iogurt grec ensucrat
Preparació:
Abans de començar a fer les crêpes, es renten i es tallen les maduixes en trossos mitjans. S’exprimix la taronja amb un exprimidor i es posa el suc dins d’un bol amb les maduixes. S’afigen dos cullerades de sucre a les maduixes amb el suc, es remou tot bé i es deixa reposar fins que les crêpes estiguen fetes.
Una vegada ja està el farcit en marxa comencem a fer les crêpes. En un bol gran es tamisa la farina i la sal. En un altre bol menut es baten els ous i s’afigen al bol amb la farina. S’afigen els grans de dins de la baina de vainilla i la llet i l’aigua i es remou tot bé amb una vareta fins que quede tot dissolt. Es fon la mantega al microones i s’afig a la barreja anterior. Es remou tot durant un minut amb la vareta i es deixa reposar durant, al menys, 30 minuts (o 1 hora).
Passats els 30 minuts es colen les maduixes i el suc que han soltat es posa en una paella i ,a foc mig, es deixa reduir, mentres fem les crêpes, fins que quede una textura de xarop.
Mentres, es posa una paella antiadherent al foc i quan ja estiga un boc calenta amb un pinzell s’unta un poc d’oli d’oliva el fons. Quan la paella estiga ben calenta, amb un casset es posa un poc de la massa de crêpe a la paella i es distribueix per la paella fins que la massa quede per tota la paella. Després d’un minut, quan la massa ja no brille, es pega la volta amb l’ajuda d’una paleta i els dits.
Quan ja estiguen els crêpes fets, es posen les maduixes al centre, fent una línia vertical, es posa un poc de iogurt per damunt de les maduixes, es tanca el crêpe enrotllant-lo i es posa un poc de la reducció de suc de taronja i maduixa per damunt.
Jo he decidit utilitzar un yogurt grec perquè és més cremós però es pot utilitzar qualsevol altre iogut o, fins i tot, nata muntada o formatge mascarpone.
BON APPÉTIT
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Whole Kitchen en su propuesta dulce para el mes de febrero nos invita a preparar un clásico de la gastronomía francesa, Crêpe.
Las crêpes, era una de mis asignaturas pendientes en la cocina, porque hasta ahora, siempre había tenido problemas a la hora de darle la vuelta. Pero con la masa de Pierre Hermé, una buena sartén y mucha paciencia creo que ya no se me volverán a resistir.
Ingredientes: (6 crêpes)
Masa de crêpe:
- 100 gr harina
- 250 ml de leche
- 30 ml de agua
- Media vaina de vainilla
- Dos huevos
- Una pizca de sal
- 10 gr de mantequilla
Relleno:
- 500 gr fresas
- 1 naranja grande
- 2 cucharadas de azúcar
- 1 yogur griego azucarado
Preparación:
Antes de empezar a hacer las crêpes, se lavan y se cortan las fresas en trozos medianos. Se exprime la naranja con un exprimidor y se pone el jugo en un bol con las fresas. Se añaden dos cucharadas de azúcar a las fresas con el jugo, se remueve todo bien y se deja reposar hasta que las crêpes estén hechas.
Una vez ya está el relleno en marcha empezamos a hacer las crêpes. En un bol grande se tamiza la harina y la sal. En otro bol pequeño se baten los huevos y se añaden al bol con la harina. Se añaden los granos de dentro de la vaina de vainilla y la leche y el agua y se remueve todo bien con una varilla hasta que quede todo disuelto. Se funde la mantequilla en el microondas y se añade a la mezcla anterior. Se remueve toda durante minuto con la varita, dejando reposar durante, por lo menos, 30 minutos (o primera hora).
Pasados los 30 minutos se cuelan las fresas y el jugo que han soltado se pone en una sartén y, a fuego medio, se deja reducir, mientras hacemos las crêpes, hasta que quede una textura de jarabe.
Mientras, se pone una sartén antiadherente al fuego y cuando ya esté un poco caliente con un pincel se unta un poco de aceite de oliva el fondo. Cuando la sartén esté bien caliente, con un cazo se echa un poco de la masa de crêpe en la sartén y se distribuye hasta que la masa quede por toda la sartén. Después de un minuto, cuando la masa ya no brille, se pega la vuelta con la ayuda de una paleta y los dedos.
Cuando ya estén los crêpes hechos, se ponen las fresas en el centro, haciendo una línea vertical, se pone un poco de yogur por encima de las fresas, se cierra el crêpe enrollándolo y se pone un poco de la reducción de zumo de naranja y fresa por encima.
Yo he decidido utilizar un yogurt griego porque es más cremoso pero se puede utilizar cualquier otro yogure o, incluso, nata montada o queso mascarpone.
BON APPÉTIT